Zprávy

Schodolez u Městské policie

Rádi bychom připomněli našim spoluobčanům v katastru Dobrušky a obcí s uzavřenou veřejnoprávní smlouvou (Olešnice v Orl. h., Val, Provoz, Opočno, Pohoří, České Meziříčí, Přepychy, Králova Lhota, Rohenice), že nabízíme možnost využít našeho schodolezu při manipulaci s invalidní osobou. S použitím schodolezu naši strážníci dopraví takovou osobu do jakéhokoliv patra, a to i na úzkém schodišti. Tuto službu nabízíme zdarma. V případě zájmu volejte na tel. č. 602 491 619. Službu objednávejte alespoň den předem.

Úklid krmníku

V sobotu 10.2.2024 asistovali strážníci majiteli, který uspořádal brigádu na úklid krmníku u cyklostezky Dobruška, Opočno. Krmník obsadili narkomani bez domova a nepořádek v místě byl již neúnosný, nehledě na to, že strážníci zde pravidelně nacházeli volně povalující se injekční stříkačky. Proto byl majitel vyzván, aby se místo uvedlo do pořádku. Při úklidu bylo nalezeno přes šedesát kusů injekčních stříkaček a další infekční materiál. Stříkačky byly předány centru LAXUS, se kterým Městská policie Dobruška spolupracuje, krmník byl zabezpečen a strážníci ho budou pravidelně monitorovat.

 

Novelizace zákona č. 361/200P Sb. o provozu po pozemních komunikacích

V prosinci jsme ve spolupráci s Tomášem Jarkovským z Autoškoly Jarkovský uspořádali program pro veřejnost směrovaný k novelizaci zákona č. 361/2000 Sb. o provozu po pozemních komunikacích. V předvánočním čase se účastníků sešlo nad očekávání a přišli opravdu připraveni. Program byl nad rámec okořeněn příhodami z praxe a to jak autoškoly, zúčastněných tak i nás strážníků. Byla probrána riziková místa v Dobrušce a blízkém okolí, chování řidičů i dalších účastníků provozu jako chodců a cyklistů. Věříme, že to bylo pro občany přínosem a rádi bychom v podobné formě každoročně pokračovali.


« Zprávy 2023 »  « Zprávy 2022 »  « Zprávy 2021 »  « Zprávy 2020 »  « Zprávy 2019 »  « Zprávy 2018 » 
Městská policie, nám. F. L. Věka 32, 518 01 Dobruška, tel. 602 491 619, e-mail: mestskapolicie@mestodobruska.cz